Unicum – New Songs from the Leuven Chansonnier

De ontdekking in 2015 van een 15e-eeuws perkamenten chansonnier dat nog in de originele band zat, was des te verbazingwekkender omdat het twaalf voorheen onbekende, anonieme chansons bevatte. De meeste zijn rondeaux, variërend van eenvoudig tot verfijnd en sierlijk; vele dragen muzikale aanwijzingen dat ze zijn geschreven door de grootste componisten van die tijd. In deze opname zijn ze gecontextualiseerd met andere bekende liederen, maar in de Leuvense varianten. Net als bij de opname van Chansonnier Cordiforme (jpc 4481788) maakt Ensemble Leones gebruik van verschillende uitvoeringsmogelijkheden, van een a capella ensemble tot een mix van instrumenten en stemmen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: