Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

In augustus slaakte de cultuursector een noodkreet vanwege de aanslepende Covid-crisis. Een antwoord volgde maanden later en manifesteerde zich in de vorm van een nieuwe zender: Podium 19. Vandaag viert deze zender zijn twee maanden oude bestaan. Concertgebouw Brugge maakte voor deze gelegenheid een reportage met de tussentijdse cijfers.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Ook Gunther Broucke, intendant van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, reflecteerde al eerder over de positieve cijfers van deze nieuwe zender.

“Deze cijfers tonen nog maar eens de nood aan de zingeving die cultuur kan bieden. Het is hartverwarmend dat het publiek ons volgt naar de nieuwe virtuele podia al kunnen zij nooit de live ervaring vervangen. Van spetterende rock tot contemplatieve pianosolo’s, mensen hunkeren naar de schoonheid en de kracht van kunst. Het is nu nog te vroeg om eindconclusies te maken rond Podium 19, maar we zijn met alle huizen, de verschillende mediapartners en de overheid begonnen aan een mooi verhaal dat we de komende maanden nog zullen versterken met nieuwe en verrassende inhoud.”


Raadpleeg de premières in onze agenda

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.