Twee maanden Podium 19

In augustus slaakte de cultuursector een noodkreet vanwege de aanslepende Covid-crisis. Een antwoord volgde maanden later en manifesteerde zich in de vorm van een nieuwe zender: Podium 19. Vandaag viert deze zender zijn twee maanden oude bestaan. Concertgebouw Brugge maakte voor deze gelegenheid een reportage met de tussentijdse cijfers.

Ook Gunther Broucke, intendant van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, reflecteerde al eerder over de positieve cijfers van deze nieuwe zender.

“Deze cijfers tonen nog maar eens de nood aan de zingeving die cultuur kan bieden. Het is hartverwarmend dat het publiek ons volgt naar de nieuwe virtuele podia al kunnen zij nooit de live ervaring vervangen. Van spetterende rock tot contemplatieve pianosolo’s, mensen hunkeren naar de schoonheid en de kracht van kunst. Het is nu nog te vroeg om eindconclusies te maken rond Podium 19, maar we zijn met alle huizen, de verschillende mediapartners en de overheid begonnen aan een mooi verhaal dat we de komende maanden nog zullen versterken met nieuwe en verrassende inhoud.”

Gunther Broucke

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: