Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Twee I SOLISTI YoungStars kapen eerste prijzen op prestigieus Prinses Christina Concours in Nederland

Jappe Dendievel en Sebastiaan Aerts zijn opmerkelijke laureaten van het Princes Christina Concours in Nederland geworden. Jappe won niet alleen in zijn leeftijdscategorie, maar ook de Nationale Finale.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Jappe Dendievel (16 jaar, Oostkamp) won afgelopen zaterdag 24 april de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Nederland, dat voor deze 53e editie digitaal georganiseerd werd.

De jongste YoungStar Sebastiaan Aerts (11 jaar, Hoeselt) viel in de prijzen op regionaal niveau. Hij won als min 12-jarige een eerste prijs in de Categorie Jong, regio Zuid 2 en overtuigde de jury met zijn trompet-optreden.

Laureaat Jappe Dendievel won de eerste prijs in de preselecties (Regio West 1). Hier won hij ook de Van Cappellen prijs, die hem een masterclass bij een Nederlandse musicus naar keuze aanbiedt. Omdat hij de eerste prijs gewonnen had in de preselecties, mocht hij naar de nationale finale in Utrecht. Hier kwamen alle winnaars uit de verschillende regio’s samen. Jappe ontving de eerste prijs in categorie 15-19 jaar studerende aan een Conservatorium. Hij speelde het zelfs voor professionelen huzarenwerk voor fagot ‘Concertino’ van Marcel Bitsch.

Jappe Dendievel is een telg van het zeer muzikale gezin Dendievel waar alle broers, hoe jong ze ook zijn, internationale naam en faam maken. Martijn Dendievel won van de belangrijkste dirigentenwedstrijden in Duitsland waar hij zijn jonge carrière uitbouwt. Hij is onder meer verbonden aan het Symfonieorkest Vlaanderen. Hannes is eveneens een veel betekend musicus, maar studeert daarnaast ook Biomedische Wetenschappen. Hoboïst Balder Dendievel werd in 2018 bekroond met het Gouden Label Jong Talent van Klassiek Centraal. Hij won ook belangrijke prijzen en studeert momenteel in Berlijn. De jongste telg is Warre en maakt het waar op trompet en marimba.

Kippenvel

Bijna 400 kandidaten uit Nederland en Vlaanderen namen deel aan de voorrondes. Het niveau van de deelnemende muzikanten bleek erg hoog en uiteindelijk werden er 17 muzikanten geselecteerd voor de Nationale Finale. Jappe maakte veel indruk met zijn fagot-concert waarover de professionele vakjury vol lof het volgende vertelde: “Je bent niet alleen een geboren fagottist, maar ook een rasmuzikant in hart en nieren. Je hebt een stuk uitgezocht dat op allerlei fronten een uiterste beheersing van het instrument vraagt en dat heb je. We hadden allemaal kippenvel gewoon.”

De eersteprijswinnaar mocht het nieuws persoonlijk vernemen via Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden die een speciale bekendmakingsvideo opnam.

Niels Lukkesen, bastuba (16 jaar, Hamont), kreeg een eervolle vermelding in categorie 2 en won een publieksprijs.

Meer info over het Princes Christina Concours vind je hier.

I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp

Onder leiding van Francis Pollet (Gouden Label Carrière 2014) is I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp naast een internationaal muziekproductiehuis ook coach van jonge talentvolle artiesten. De ACADEMY-werking van I SOLISTI focust zich op het creëren van kansen alsook op het motiveren en inspireren van jonge beloftevolle musici.

De ACADEMY ontplooit zich in vier concrete platforms, waaronder het YoungStar-project (Nominatie Gouden Label Debuut 2020) waar I SOLISTI getalenteerde muzikanten tussen 10 en 18 jaar begeleidt en ondersteunt. Via een uitgestippeld traject op maat met een eigen mentor, kunnen de jonge muzikanten zichzelf ontplooien en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.