Tussen hemel en hel op twee vleugels

Het eerste concert van de nieuwe BOL Pianoserie in het Concertgebouw vindt plaats op 17 september. Martyn van den Hoek en Martin Oei spelen dan op twee bijzondere vleugels werken van Liszt, Couperin en Chopin.

Martyn van den Hoek vergaarde bekendheid als Liszt vertolker nadat hij in 1986 als eerste het internationale Liszt Concours won. Martin Oei is een jonge pianist die zowel op moderne als authentieke instrumenten optreedt en inmiddels vier CD’s heeft opgenomen. De laatste CD met Daniel Wayenberg bevatte de twee pianoconcerten van Chopin op historische Erard vleugels en kreeg uitstekende recensies in de pers.

Het programma op 17 september begint met een compositie vol tegenstellingen:  Liszts Dante sonate, een muzikale helletocht die eindigt in hemelse sferen, gebaseerd op La divina commedia van Dante Alighieri. Op twee vleugels vertolken de pianisten het spectaculaire 2de pianoconcert van Liszt en het weinig gespeelde briljante Rondo van Chopin. Chopin opende met zijn romantische nocturnes, ballades en mazurka’s een nieuwe wereld voor de piano: Chopins derde en vierde ballade zijn te horen op een Steingraeber vleugel, die Martyn van den Hoek koos uit de collectie van BOL Piano’s.

Voor meer informatie en kaarten: concertgebouw.nl


  • WAT: Tussen hemel en hel op twee vleugels
  • WIE: Martyn van den Hoek, Martin Oei
  • WAAR: Concertgebouw Amsterdam
  • WANNEER: 17 september 2017
  • Foto: ©Bol Piano’s

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: