Truiense Academiezaal decor voor nieuw strijkkwartetfestival Quartz

In het weekend van 4 tot 6 oktober vindt in de Academiezaal in Sint-Truiden de eerste editie van Quartz plaats, een internationaal strijkkwartetfestival. Drie dagen lang kan het publiek genieten van de unieke akoestiek van een zaal die het genre op het lijf geschreven is. Maar er valt meer dan alleen muziek te savoureren.

Het is zover: de Academiezaal in Sint-Truiden krijgt zijn eigen strijkkwartetfestival. Drie dagen lang zal het publiek kunnen genieten van de unieke akoestiek van een bijzondere plek die het genre op het lijf geschreven is. De muzikale spil van Quartz is het Quatuor Danel. Het gerenommeerde kwartet treedt meerdere malen op. Tijdens het festival gaat deze gevestigde waarde nieuwe samenwerkingen aan met jongere kwartetten en meer ervaren musici: pianist Frank Peters, GoYa Quartet Amsterdam met ‘onze’ Sylvia Huang (publieksprijs Koningin Elisabethwedstrijd 2019), klarinettist Annelien Van Wauwe, het Adelphi Quartett met Limburger Jonathan Ponet, de Young Belgian Strings en het Quatuor Ardente.

Quartz is naast een muziek- ook een ontmoetingsfestival waar artiesten en publiek voor en na de concerten met elkaar in gesprek kunnen gaan. Zaterdag is er een muzikale erfgoedwandeling in en om Sint-Truiden, met in de namiddag een debat gericht op jonge, beginnende muzikanten die met een zak vol vragen op de deur van het professionalisme komen kloppen. Of hebt u ergens nog een strijkinstrument liggen? Laat de waarde dan schatten door vioolbouwer Gert Schrijvers. Op zondag is er een licht amusante, deels ernstige, maar altijd opmerkelijke namiddagse talkshow waarbij Guido Wevers de juryvoorzitter van de Koning Elisabethwedstrijd, Gilles Ledure en Bob Permentier van B-Classic interviewt.

Ontdek het volledige, kindvriendelijke programma door hier te klikken of via onderstaande link …


WAT: Quartz, internationaal strijkkwartetfestival

WIE: Quatuor Danel, Frank Peters, GoYa Quartet Amsterdam, Adelphi Quartet, Quatuor Ardente, Young Belgian Strings, Jonathan Ponet, Annelien Van Wauwe

WAAR: Academiezaal, Sint-Truiden

WANNEER: vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober 2019

WEBSITE: https://www.quartzfestival.com/

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: