Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Troika-samenwerking komt dit najaar op kruissnelheid

Met een levendige dansscène, een caleidoscoop aan dansgezelschappen en een wereldvermaarde dansschool blijft Brussel zijn naam als hoofdstad van de dans waarmaken. Troika Dance, het ambitieuze gezamenlijke dansprogramma van KVS, Théâtre National Wallonie-Bruxelles en de Munt – de Vlaamse, Franstalige en federale creatiehuizen in Brussel – weerspiegelt deze realiteit en laat het hoofdstedelijke danslandschap verder evolueren. Tegelijkertijd werken we met Troika Diversity een gezamenlijke programmering uit die het dansaanbod overstijgt met theater, muziektheater en opera.

Vanaf november komt de samenwerking opnieuw in een stroomversnelling. In het Troika Dance-programma ontdekken dansliefhebbers in KVS de lichamelijke solo Unfolding an Archive van Ultima Vez-danseres Zoë Demoustier en de choreografische odyssee Mailles van Dorothée Munyaneza. In Théâtre National Wallonie-Bruxelles is er Giselle…, het tweede luik in François Gremauds bewegingstrilogie rond vrouwenfiguren uit de klassieke tragedies.

Het aanbod Troika Diversity laaft zich dit najaar aan literaire bronnen. Bij de Munt ligt Feydeaus vaudeville On purge bébé aan de basis van de laatste opera van de eerder dit jaar overleden Belgische componist Philippe Boesmans; in KVS gaan Manuela Infante, Michael De Cock & Diego Noguera aan de slag met de Metamorfosen van Ovidius en gebruikt Pitcho Womba Konga de essays van James Baldwin als vertrekpunt voor een bevraging over identiteit en racisme.

Levert deze samenwerking de theaterbezoeker ook iets op? En of: een korting van twintig procent op de toegangsprijzen zowel bij een Dance Card als een Diversity Card met minstens één voorstelling in elk van de theaters. Voor wie jonger is dan dertig bedraagt de korting zelfs vijftig procent.

Meer info op www.troika.brussels

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende