These Distances Between Us

De vier Amerikaanse componisten op dit album hebben allemaal erkenning gekregen voor hun uiteenlopende benaderingen van het hedendaagse kunstlied. Zowel de voor een Emmy genomineerde Craig Brandwein in zijn prachtige Three Rilke Songs als Jonathan Santore in Two Letters of Sulpicia gebruiken computergegenereerde elektronica om de zanglijn te versterken, terwijl Edie Hills zetting van gedichten van Amy Lowell illustreert waarom haar muziek wordt omschreven als ‘vol mysterie’ (Stereophile). De rode draad in Jessica Rudman’s werk is expressiviteit, en These Distances Between Us brengt een cyclus in kaart die de onzekere aard van persoonlijke connecties erkent.

Componist Craig Brandwein produceerde het Naxos album 8.559890 waarop Lori Laitman’s The Secret Exit en I Never Saw Another Butterfly staan; ‘this is a most moving selection of songs for voice and clarinet, beautifully recorded; music to touch both heart and spirit’ schreef Fanfare.

Emily Jaworski Koriath is assistent-professor muziek aan de Universiteit van Alabama in Birmingham, waar ze zich richt op zanglessen voor studenten. Momenteel werkt ze samen met collega’s van de Voice and Trauma Research Group aan een bundel over trauma en de stem. Naast haar lopend onderzoek geniet ze van een bloeiende uitvoerende carrière als professioneel soliste, met een extra focus op elektroakoestische muziek voor stem, en het werk van levende componisten.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: