Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Op haar debuutalbum presenteert La Petite u00c9curie een fascinerende collectie Engelse muziek van de meest gerespecteerde componisten van rond 1700: Thomas Morgan, Godfrey Finger, James Paisible en Henry Purcell.

Paisible, die oorspronkelijk uit Frankrijk kwam, was de favoriete componist van Queen Anne; hij componeerde en dirigeerde talrijke werken voor ‘the Queen’s Oboe Band’. Het zijn echter niet alleen suites van Paisible zelf die in dit manuscript voorkomen; zijn handschrift is zowel in zijn eigen muziek als in verschillende andere stukken te herkennen, wat suggereert dat hij wellicht werken van zijn collega’s voor concerten aan het hof heeft gekopieerd, uitvoeringen ervan heeft georganiseerd en ze misschien heeft gearrangeerd.

Een rijke variu00ebteit aan stijlen, ritmes en expressieve vormen is hier te horen in ouvertures, dansen, opera-aria’s en melodieu00ebn, waarvan de meeste vrij onbekend zijn.

Aangezien de hobomuziek van de achttiende eeuw vandaag de dag nog maar zelden wordt gespeeld en onderzocht, heeft La Petite u00c9curie zich tot taak gesteld de schoonheid te herontdekken van een repertoire dat in die tijd zeer in zwang was, het uit te voeren op de meest prestigieuze Europese oude muziekfestivals en verdere opnameprojecten te plannen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende