Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Teruggevonden schets Beethoven € 80.000 waard

Een verloren Beethoven-manuscript, sinds 1937 zoek, werd onlangs in Brussel geveild voor 80.000 euro. Ontdekt in de privécollectie van wijlen Lucien Tonnelier, overtrof het ruimschoots de geschatte waarde. Het werpt licht op de rijke muzikale geschiedenis in Tonneliers nalatenschap, te midden van veranderingen in de Brusselse muziekwereld.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Een lang verloren gewaand handgeschreven manuscript van Ludwig van Beethoven is na 86 jaar teruggevonden en geveild voor 80.000 euro in Brussel. Het manuscript, ontdekt in de privécollectie van de overleden Lucien Tonnelier, een Brusselse advocaat en bedreven pianist die honderd jaar geleden overleed, overtrof zijn geschatte veilingwaarde van 50.000 tot 60.000 euro.

Het document, bestaande uit groepen van trioletten, akkoordnoten en octaven, kwam uit de Tonneliers collectie. Tonnelier, die de eer had om op te treden met Koningin Elisabeth en pianolessen gaf aan Prinses Marie-José van België, had dit waardevolle stuk jarenlang verborgen in zijn collectie. De handgeschreven aantekening in de ondermarge van het manuscript verwijst naar Beethovens Sonate op. 2 n°1 uit 1796, wat wijst op de zeldzaamheid en het belang van de vondst.

Veiling van Zeldzame Muzikale Artefacten De veiling, gehouden bij Arenberg Auctions, bevatte ook een ander cultureel juweel uit Tonneliers collectie. Een gesigneerde bladzijde van de Hongaarse componist Franz Liszt, met de eerste maten van ‘Galop Chromatique’, werd verkocht voor 2.000 euro. Dit geeft blijk van de rijke muzikale geschiedenis en waarde binnen de collectie van de overleden Tonnelier.

Brussel blijft zijn muzikale nalatenschap koesteren met evenementen zoals volledige uitvoeringen van Beethovens Sonates voor cello en piano in Flagey door Gary Hoffman en David Selig. Echter, de stad wordt ook geconfronteerd met veranderingen zoals het vertrek van de muziekdirecteur bij het Palais des Beaux-arts, wat ons eraan herinnert dat de muziekwereld een constant evoluerend landschap is.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.