Tentoonstelling rond Luc Brewaeys

Dit voorjaar stelt MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] een tentoonstelling samen rond Luc Brewaeys. 

Brewaeys (Mortsel 1959-Antwerpen 2015) studeerde compositie, piano en directie bij André Laporte in Brussel en volgde zomercursussen bij Franco Donatoni in Siena (Italië) en Brian Ferneyhough in Darmstadt (Duitsland). Van 1980 tot 84 had hij regelmatige contacten met de Griekse componist Iannis Xenakis. Hij was ook dirigent, pianist en muziekregisseur bij de VRT. Klara koos hem in 2013 tot ”musicus van het jaar”. 

De Leuvense Universiteitsbibliotheek vormt het unieke kader voor een ontdekkingsreis door de verhalen en de muziek van deze fascinerende componist. In de volgende nieuwsbrief lichten we een tipje van de sluier, in afwachting kan je terecht bij de componistenfiche, waar je nu ook een interview met Luc Brewaeys vindt, in 2012 opgetekend door Simon De Rijcke.

Deze tentoonstelling zal lopen van 10 maart tot en met 12 juni 2022, telkens van donderdag tot en met zondag tussen 10u en 17u.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: