Tanejev: Strijktrio op.31, Pianokwartet op.20

Taneyev was een leerling van Tchaikovsky en leraar van Rachmaninov en Scriabin. Tijdens zijn leven werd zijn kamermuziek algemeen beschouwd als gelijkwaardig aan die van de grote Weense meesters. Het Strijktrio in Es groot, oorspronkelijk geschreven voor viool, altviool en de zelden gehoorde tenor altviool, is een volwassen werk met echo’s van Mozart en Beethoven. Het Pianokwartet in E-groot is een grootschalig, hartstochtelijk werk, sonoor en melodieus, met een transfiguratieve schoonheid. Het heeft altijd een eervolle plaats behouden in het Russische repertoire.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: