Tan Dun: Eight Memories in Watercolor

Tan Dun’s originaliteit heeft geleid tot wereldwijde erkenning van zijn muziek, die put uit zowel Chinese als Westerse muzikale talen. De Eight Memories in Watercolor zijn behendige schilderkunstige reflecties, terwijl in Traces hij geluid in evenwicht brengt met stilte in deze evocatie van de natuur. Het levendige drama van Blue Orchid bevat het openingsmotief van Beethovens Diabelli Variaties. In Film Music Sonate, die hier voor het eerst algemeen wordt uitgebracht, baseert Tan Dun zich op zijn partituur voor de film The Banquet. De caleidoscopische C-A-G-E-, opvallend Chinees in geluid, is een eerbetoon aan zijn leraar en spirituele kompas, John Cage. The Fire geschreven voor Ralph van Raat, bevat enkele van Tan Dun’s meest virtuoze en dramatische pianowerk.

Over Ralph van Raat [Piano]

Ralph van Raat heeft een aanzienlijk aantal nationale en internationale prijzen gewonnen, veel componisten hebben solowerken voor hem geschreven en hij heeft meer dan 50 pianoconcerten uitgevoerd met orkesten over de hele wereld, zoals het Los Angeles Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest en het BBC Symphony Orchestra. Ook heeft hij meer dan 30 albums opgenomen. Van Raat spreekt en treedt regelmatig op in radio- en televisieprogramma’s, en geeft les aan zowel het Conservatorium van Amsterdam als de Accademia di Musica di Pinerolo, Turijn, tussen zijn drukke concertagenda door. Van Raat werd in 2003 benoemd tot Steinway Artist.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: