Szymanowski: Klavierwerke

Na decennia van studie van Szymanowski’s solopianowerken presenteert Zimerman een album met een divers repertoire van 1899 tot midden jaren twintig. Het onthult de veelzijdige aard van Szymanowski’s muzikale taal en werpt een nieuw licht op het voorheen minder bekende oeuvre van de componist. Daarbij combineert het album de opname die in 2022 werd gemaakt in de Fukuyama Concert Hall, ontworpen door de wereldberoemde akoesticus Yasuhisa Toyota, met Zimermans niet eerder uitgebrachte opname uit 1994. Karol Szymanowski: Piano Works sluit daarmee Zimermans reis door Szymanowski’s solopianomuziek af, die al in 1994 begon.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: