Suoni Selesti

Suoni Selesti, “Hemelse klanken”  combineert werken voor stemmen (solo en/of in verschillende koorformaties) met pure instrumentale muziek. De volgende werken worden gecreëerd door professionele zangers en muzikanten:

  • Drie werken gebaseerd op de christelijke ritus: Lux Aeterna (a capella versie en één met strijkersbegeleiding), O Magnum Mysterium en Agnus Dei.
  • Een lied op een tekst van Edgar Allan Poe: “Spirits of the dead”. Een tekst die voor de vocale solist, Joris Derder, een persoonlijke link heeft.
  • Nog  eentje op tekst van Pablo Neruda: “Ode al tomate”, een ondeugende tekst, met een muzikale setting die opera parodieert……
  • ‘Er was eens water’ naar een gedicht van de Vlaamse dichter Peter Verhelst, geschreven als aanklacht tegen de manier waarop we met vluchtelingen in het algemeen omgaan. Het gedicht zelf is geschreven naar aanleiding van de schokkende foto (2015) van de kleine jongen (Alan Kurdi) die verdronk tijdens een overtocht van de Middellandse Zee. 
  • Het nummer ‘Moeder Aarde’ is gebaseerd op een gedicht van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Nadine Anne Hura aan het begin van de eerste lockdown in 2020. Ze combineert de coronapandemie met de klimaatcrisis en deze tekst werd intensief gedeeld op Facebook in 2020.
  • Daarnaast is er de  wereldcreatie van een nieuw klavecimbelconcert (dit werk werd reeds geselecteerd als halve finalist in de “Caleidoscope call for works 2020, University of Los Angeles”) en diverse andere stukken voor strijkers.

Tot de uitvoerders behoren de ‘Ghent Singers’: 16 professionele zangers samengebracht door Jolien De Gendt onder leiding van Joris Derder en het ‘Ataneres Ensemble’ onder leiding van Tom Deneckere. Dimos de Beun zal het klavecimbelconcert creëren en op de piano sommige van de koorstukken begeleiden.

De toegangsprijs van € 18 (voorverkoop, 20 € de dag van het concert) omvat niet enkel een fantastisch concert maar voorziet ook in een drankje op de receptie na afloop.  Aangezien alle werken de week voordien professioneel worden opgenomen, is er de mogelijkheid om na het concert tegen een introductieprijs de cd’s aan te schaffen. Tickets kunnen worden besteld via email  naar stefaan.vanheertum@telenet.be.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: