Stravinsky: l’Oiseau de feu

De tweede harmonia mundi opname van het Orchestre Philharmonique du Luxembourg onder leiding van Gustavo Gimeno is gericht op Stravinsky‘s balletmuziek L’Oiseau de feu én Apollon Musagète.

Post-romantische verblinding in L’Oiseau de feu (1910), neo-klassieke elegantie in Apollon Musagète (1928): Igor Stravinsky wordt hier onthuld in al zijn genialiteit. Tussen de zinderende wereld van de Russische volkstradities en de Apollinische kosmos van de Griekse mythologie creëert hij twee radicaal verschillende en proteïsche muzikale universa. Voor hun tweede opname met harmonia mundi, onthullen Gustavo Gimeno en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg de pracht van deze twee grote balletten van het begin van de twintigste eeuw.

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: