Stravinsky: Le Sacre du printemps, Capriccio & Octuor

Na Franck, Debussy en Strauss zetten Mikko Franck en het Filharmonisch Orkest van Radio France hier hun samenwerking met Alpha Classics voort, dit keer met de schijnwerper op Igor Stravinsky. Het programma begint met twee stukken uit zijn zogenaamde ‘neo-klassieke’ periode: zijn Capriccio en Octet. In het eerste, waarin Stravinsky een dialoog opzet tussen piano en orkest, is de soliste een van de grote sterren van de nieuwe generatie, de Franse pianiste Nathalia Milstein. Daarna wordt de stemming donkerder, met de primitieve ritmes en woeste akkoordenaanval van Le Sacre du printemps, een werk dat Mikko Franck al lang op cd wilde vereeuwigen: een belangrijk meesterwerk van de 20e eeuw en een essentiële mijlpaal voor elk orkest. Elke speler lijkt in vuur en vlam te staan in deze opname, die het zegel zet op zeven jaar samenwerking en prestaties met zijn Finse muziekdirecteur.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: