Stravaganza d’Amore

Florentijnse musici in de late 16e eeuw streefden naar de perfecte combinatie van muziek en poëzie met hun prachtige intermedii. Deze onderhoudende intermezzo’s, die naar oud voorbeeld in toneelstukken werden ingelast, werden gekenmerkt door een grote pracht van toneel- en geluidsapparatuur. Uit deze combinatie van muziek en theater, geschreven door componisten als Peri, Caccini, Monteverdi en Gagliano, zou weldra de opera ontstaan.

In plaats van een onmogelijke reconstructie bedacht Raphaël Pichon een imaginair intermedium waarin Apollo, Orpheus en Eurydice verschijnen, maar bovenal Amor, Amor, Amor!

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist