Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Stopzetting van de Klavecimbelvereniging

De Vlaamse Klavecimbelvereniging viert haar kristal en porselein jubileum. Tijdens hun vijftienjarige bestaan, organiseerde deze vereniging talrijke activiteiten zoals concerten, studiedagen en de jaarlijkse klavecimbeldag om het instrument in de kijker te zetten. Daarnaast was de organisatie actief betrokken bij de promotie van verscheidene boeken en cd’s, waaronder ‘Pièces de clavecin’ met muziek van Claude-Bénigne Balbastre gespeeld door Korneel Bernolet. De Vlaamse Klavecimbelvereniging viert haar jubileum met een concert. Maar er hangt een toon in mineur boven dit gebeuren aangezien ze in een bericht op de startpagina van hun website lieten weten dat de vzw wordt stopgezet.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Dit is het bericht dat ze deelden op hun website:

Vijftien jaar geleden begon een idealistische groep mensen aan een prachtig initiatief: de Vlaamse klavecimbelvereniging die honderden mensen wist samen te brengen rond hun passie, het klavecimbel, en alle aspecten errond, gaande van instrumentenbouw, uitvoeringspraktijk, uitgaven, solo- en basso continuo-repertoire tot wedstrijden, expo’s, workshops, lezingen en middag- en avondconcerten. Dit alles concentreerde zich in de jaarlijkse klavecimbel- en studiedagen waarover de initiatiefnemers fier mogen zijn.

Zij werden trouwens tijdens vele van hun activiteiten gesteund door de grote namen in het veld zoals Gustav Leonhardt, Jos Van Immerseel, Christophe Rousset, Skip Sempé, Andreas Staier, Menno van Delft, Kris Verhelst, Ewald Demeyere, Léon Berben, Catalina Vicens, Nicolas Achten, Wim Winters, Julien Wolfs, Korneel Bernolet, Bart Naessens, Els Biesemans, … Ook bouwers uit binnen- en buitenland betuigden hun steun door hun instrumenten ten toon te stellen en ter beschikking te stellen van de wedstrijden en de recitals.

Het begrip Vlaamse klavecimbelvereniging klonk tot ver voorbij de landsgrenzen.

Bij een jubileum van vijftien jaar staan twee termen centraal: kristal en porselein. Het verfijnde, hoogwaardige materiaal kristal maar ook het breekbare porselein. Het moment is rijp om fier achteruit te kijken en plaats te maken voor de volgende generatie. De Vlaamse klavecimbelvereniging houdt daarom op te bestaan.

Ter afsluiting van deze vijftien prachtige jaren, kondigen we onze laatste activiteit aan. Op zaterdag 5 maart 2022 om 19.00u. zal Justin Taylor een klavecimbelrecital verzorgen in het Cultuurcentrum te Mechelen met als titel “La Famille Rameau”. Aansluitend op het concert is er gelegenheid tot napraten en terugblikken op de voorbije jaren.

Wij hopen op uw talrijke aanwezigheid!

Na deze laatste activiteit sluit de organisatie haar website en facebookpagina af en stoppen ze ook met de verkoop van tweedehands klavecimbels. Foto’s, affiches, programma’s, ect. van activiteiten van de afgelopen jaren kunnen tijdelijk via deze link worden geraadpleegd.


Voor tickets en info over het slotconcert: klik hier

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.