Stéphane Denève nieuwe muziekdirecteur van St. Louis Symphony

Dirigent Stéphane Denève is aangesteld als nieuwe muziekdirecteur van St. Louis Symphony vanaf seizoen 2019-2020. Hij volgt hiermee David Robertson op bij een van de oudste orkesten in de Verenigde Staten.

Denève wordt internationaal geprezen om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn uitvoeringen en programmering, en verschijnt regelmatig in de grote concertzalen met ‘s werelds grootste orkesten en solisten. Stéphane Denève is de vaste gastdirigent van The Philadelphia Orchestra en muziekdirecteur van Brussels Philharmonic, waarmee hij afgelopen week te horen was tijdens de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Momenteel zijn Stéphane Denève en Brussels Philharmonic samen met pianiste Mona Asuka op tournee in Japan.

Brussels Philharmonic feliciteert zijn chef-dirigent en de collega’s van St. Louis van harte met zijn aanstelling als muziekdirecteur van St. Louis Symphony.

Meer over Stéphane Denève? Klik hier.


  • WIE: Stéphane Denève
  • WAT:  aanstelling als muziekdirecteur van St. Louis Symphony
  • WAAR: Verenigde Staten van Amerika
  • WANNEER: vanaf seizoen 2019-2020
  • Foto: © Stéphane Denève

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist