Steinway Pianowedstrijd voor de jeugd

Vier en vijf februari vinden de schiftingsproeven van de 7de editie van de Steinway Pianowedstrijd voor de jeugd plaats. De interesse blijkt overweldigend: maar liefst 75 jongeren hebben zich ingeschreven voor deelname. Een record.

De deelnemers leggen hun schiftingsproef af op zaterdag 4 en zondag 5 februari in het auditorium van Piano’s Maene Ruiselede. Er zijn drie categorieën die bepaald werden op basis van leeftijd: niet ouder dan 13, 16 en 19 jaar. Per categorie worden maximum 5 kandidaten geselecteerd voor de finale.

De finale vindt plaats op zondag 5 maart 2017 in BOZAR in dezelfde concertzaal als de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. De kandidaten zullen er spelen voor een indrukwekkende jury bestaande uit vooraanstaande pianodocenten uit alle conservatoria/muziekhogescholen van België. Tijdens de schiftingsproeven en de finale musiceert iedere deelnemer op een prachtige Steinway concertvleugel.

De jonge talenten die de finale bereiken kunnen rekenen op uitgebreide steun bij hun verdere pianistieke ontwikkeling. Zo maken ze onder meer kans op geldprijzen voor een totaalbedrag van €6.250, talrijke waardevolle podiumkansen en kunnen ze profiteren van een exclusief bezoek aan de wereldvermaarde pianobouwer Steinway & Sons in Hamburg. Last but not least zal één finalist België vertegenwoordigen op het Steinway Festival 2018 in Hamburg.

U wil het jonge toptalent graag aan het werk zien? De schiftingsproeven zijn vrij toegankelijk (Ommengangstraat 58, 8755 Ruiselede). Tickets voor de finale zijn verkrijgbaar via de website van BOZAR. De opbrengst van de tickets gaat integraal naar Make-A-Wish België.

Maar liefst 75 jongeren hebben zich ingeschreven voor deelname. Een record. De deelnemers leggen hun schiftingsproef af op zaterdag 4 en zondag 5 februari in het auditorium van Piano’s Maene Ruiselede. De schiftingproeven zijn vrij toegankelijk. Er zijn drie categorieën die bepaald werden op basis van leeftijd: niet ouder dan 13, 16 en 19 jaar. Per categorie worden maximum 5 kandidaten geselecteerd voor de finale op zondag 5 maart 2017 in de Henry Le Boeufzaal (BOZAR), waar ook de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd plaatsvindt. Tijdens de schiftingsproeven en de finale musiceert iedere deelnemer op een prachtige Steinway concertvleugel.

Hoewel als wedstrijd georganiseerd, heeft de VZW Steinway Piano Competition Belgium als doel om het aanleren en beoefenen van piano te bevorderen en de dynamiek tussen leerkracht en leerling te versterken.

De jonge talenten die de finale bereiken kunnen daarom ook rekenen op uitgebreide steun bij hun verdere pianistieke ontwikkeling. Zo maken ze onder meer kans op geldprijzen voor een totaalbedrag van €6.250, talrijke waardevolle podiumkansen en een exclusief bezoek aan de wereldvermaarde pianobouwer Steinway & Sons in Hamburg. Last but not least zal één laureaat België vertegenwoordigen op het Steinway Festival 2018 in Hamburg.

De finale in BOZAR is publiek toegankelijk.

De opbrengst van de tickets gaat integraal naar Make-A-Wish België.

Klik hier voor meer info


  • WAT: Finale Steinway Wedstrijd België
  • WAAR: BOZAR
  • WANNEER: zondag, 5 maart 2017, 19 uur
  • LOGO: © Steinway Competition

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten