Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Gedurende vele jaren, en nog steeds voor velen, was Stanfords naam synoniem met muziek voor de Anglicaanse Kerk. In deze rol gaf hij uiting aan een gemakkelijke, vertrouwende, maar niet zelfvoldane of zelfgenoegzame relatie met het christelijk geloof. De natuurlijke aanname is dat Stanford de man was met zo’n geloof. De waarheid is echter dat we niets van zijn overtuigingen weten buiten wat we uit de muziek kunnen afleiden. 

Op de vorige cd in deze reeks ging Stanford in de Triumph of Love-cyclus perfect op in de geest van het reïncarnatiegeloof van zijn vriend Edmond Holmes, terwijl hij in Die Wallfarht nach Kevlaar Heine’s bewerking van een katholieke mariale legende met volledige empathie vertolkte. Op grotere schaal zijn er vier miszettingen (twee verloren gegaan), een Requiem en een Stabat Mater. “Liederen van het Geloof” is verre van een concertzaal equivalent van de bekende Bible Songs met orgelbegeleiding. Uitgegeven als twee minicycli, heeft de eerste teksten van zijn vriend Tennyson, voor wie “There is more faith in honest doubt … than in all the creeds”, de tweede put uit Walt Whitman. Stanford had al in 1884 de wenkbrauwen doen fronsen met zijn Elegiac Ode, een cantatezetting van Whitmans regels “Come, lovely and soothing death” uit zijn Elegy to Abraham Lincoln. Whitmans geloof in een leven na de dood was complexer dan Holmes’ vaag boeddhistische credo, en Stanford lijkt zich opnieuw perfect op zijn gemak te voelen.koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende