Spohr: Complete Works for Clarinet & Orchestra

De Fin Christoffer Sundqvist is een van de toonaangevende klarinettisten van zijn generatie, en we zijn erg blij dat we hem hebben weten te strikken voor onze complete uitgave van Louis Spohrs werken voor klarinet en orkest (deels eerste opnamen!). Niet alleen de uiterst briljante en meesterlijke vier klarinetconcerten zijn te horen, maar ook alle andere werken voor klarinet en orkest, destijds gecomponeerd voor de virtuoos Johann Simon Hermstedt. Toen Hermstedt op 13 oktober 1812 in Leipzig Spohr’s potpourri op thema’s uit Winter’s opera “Das unterbrochene Opferfest” op. 80 speelde, merkte de Allgemeine musikalische Zeitung op: “De potpourri voor klarinet is niet alleen heel gelukkig gecomponeerd uit ideeën van het offerfeest, maar deze ideeën zijn meestal ook heel voortreffelijk uitgewerkt; en daarom zou het graag aan de top staan onder de werken van dit genre. Een onmisbare complete uitgave, niet alleen voor klarinettisten!

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten