Spectra bestaat 20 jaar

Spectra ensemble bestaat 20 jaar

Spectra bestaat 20 jaar en dat moeten we vieren. Het Spectra ensemble, opgericht door dirigent Filip Rathé in 1993, geeft op vrijdag 25 oktober een quasi-gratis concert in het Kraakhuis van Muziekcentrum De Bijloke in Gent. Graag nodigen we u uit om mee te genieten van dit unieke concert.

Spectra wil componisten wonend in en afkomstig uit Vlaanderen de kans geven hun werk te laten horen aan een breder publiek. Daarvoor gaat Spectra niet enkel op zoek naar originele manieren om samen te werken bij de creatie, maar ook naar unieke uitvoeringsvormen. Naast het traditionele concertpodium vindt Spectra haar weg in de wereld van muziektheater, dansvoorstellingen, happenings, kunsttentoonstellingen… geen alternatief podium is hen vreemd. Door deze mengvormen wil Spectra de drempel verlagen om naar hedendaagse composities te (leren) luisteren.

20 jaar

Acht gedreven musici met een jarenlange ervaring in het hedendaagse repertoire vormen de vaste kern van het ensemble. Zij werken reeds 20 jaar intensief samen, wat resulteert in een uniek klankidioom en een opmerkelijke muzikale coherentie. De artistieke leiding is in handen van Filip Rathé. Spectra wil het vertrouwde publiek uitbreiden en zo veel mogelijk mensen laten proeven van Vlaamse hedendaagse composities. Muziekcentrum De Bijloke helpt door het bieden van een mooie locatie en een quasi-gratis ticketsysteem. Een kaartje voor het verjaardagsconcert kost 5 euro, maar dat bedrag krijg je als korting terug bij je volgende concert.

Er wordt ook een cd opgenomen ism Radio Klara, die het concert ook zal uitzenden.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: