Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

SOS Sint-Anna Gent

Ingezonden tekst door Peter Bral, actievoerder bij SOS Sint-Anna en ondersteunend medewerker, vormgever en adviesverlener bij diverse kunst-, milieu- en erfgoedprojecten.

SOS Sint-Anna is een actie van Mikhail Bezverkhni (winnaar van de Koningin Elizabethwedstrijd voor viool 1976) samen met enkele geëngageerde mensen die zich hierbij aansluiten. Opgestart in januari 2019 wil zij een krachtig protest lanceren tegen de vooropgestelde herbestemmingsplannen plannen voor de Gentse Sint-Annakerk, los van enige politieke, religieuze en/of ideologische overtuiging.

Hun missie

365 dagen lang, elke dag van 12-14 uur ongeacht de weersomstandigheden, zal Mikhail Bezverkhni een protestconcert geven op de trappen van de St-Annakerk te Gent.
Het protest is gericht tegen de vooropgestelde plannen van het stadsbestuur die deze historisch waardevolle kerk wil omvormen tot een commercieel centrum.
Met deze actie willen we de publieke opinie wakker schudden. We willen zo mensen samen te brengen ongeacht hun politieke, religieuze en filosofische achtergrond om daartegen te protesteren. Enkel en alleen willen we het doel nastreven om het stadsbestuur van de stad Gent te overtuigen dat hun vooropgestelde plannen mbt de Sint-Annakerk niet mogen uitgevoerd worden.

Verdere info

Reeds van ver buiten de stadsgrenzen komen er mensen afgezakt naar Gent om de actie te ondersteunen.

Ook vanuit de absolute top van de muziekwereld krijgen we steunbetuigingen. Zo ook van Sigiswald Kuijken die zich uitzonderlijk geëngageerd had om, in weer en wind, op dinsdag 15 januari tussen 12 en 14u op te treden op de trappen van de St Annakerk.

Marathonprotest 2 februari ‘19

We nodigen dan iedereen uit die verder actie wil voeren tegen het omvormen van erfgoed Sint-Anna tot een Delhaize.  Hoe gaan we verder initiatieven ondernemen? Hoe gaan we van het concert-marathonprotest op 2 februari een succes en een open gesprek maken voor de zovele buurtbewoners en andere betrokkenen?

Zaterdag 2 februari van 12u tot 18u (zal vermoedelijk wel uitlopen): nav Lichtmis zal er een marathonconcert plaatsvinden waar diverse artiesten uit diverse hoek al hebben toegezegd om er aan deel te nemen.

Dit is evenwel nog in volle voorbereiding maar wat wel al vaststaat is dat het Arion-trio, een gezelschap bestaande uit Mikhail Bezverkhni zelf(viool), Stefaan Bataille (cello) en Sergio Pedro Deroo (altviool) om 16 uur twee composities zullen vertolken van Stefaan Bataille.


  • Voor alle verder info kan je me ten allen tijde contacteren: pe*******@sk****.be, gsm O475 98 42 48
  • Facebookpagina: SOS Sint-Anna

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende