Sommer: Orchestral Songs

Pentatone presenteert een nieuw album met wereldpremière-opnamen van orkestliederen van Hans Sommer, gezongen door een uitstekend solistenkwartet – Mojca Erdmann, Anke Vondung, Mauro Peter en Benjamin Appl – samen met het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin onder leiding van Guillermo García Calvo. Sommer was een leerling van Liszt, wiens opera’s werden uitgevoerd en geprezen door Richard Strauss, maar relatief vergeten door zijn ongewone carrièrepad en onafhankelijkheid van de grote uitgevers. De nummers zijn pas onlangs ontdekt en kunnen nu eindelijk aan de wereld worden gepresenteerd.

Zijn liederen, meestal gebaseerd op Goethe-gedichten en een combinatie van hoogromantiek en volksstijlen, zijn kleurrijk georkestreerd, harmonisch gedurfd en vaak zeer dramatisch en sfeervol. De release van dit album op de 100e sterfdag van Sommer belicht een fascinerend hoofdstuk in de muziekgeschiedenis en zal hopelijk bijdragen tot een renaissance van deze onbezongen held.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten