Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Mary Slepkova

Sokolov speelt voor Amnesty International

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens blijft tot op vandaag een cruciaal document dat de basis vormt voor de bescherming van fundamentele rechten en vrijheden van mensen over de hele wereld. Het fungeert als moreel kompas en was de inspiratie voor een internationaal juridisch kader voor gelijke rechten, ongeacht afkomst, geslacht, religie of sociale status. In woelige tijden waarin internationale conflicten, ongelijkheid en mensenrechtenschendingen voortduren, speelt de verklaring een onschatbare rol in het bevorderen van vrede, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid op mondiaal niveau.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Ter ere van de 75ste verjaardag van de Universele Verklaring geeft Grigory Sokolov, één van ‘s werelds grootste pianisten, een recital ten voordele van Amnesty International.Amnesty International is een wereldwijde, onafhankelijke en onpartijdige organisatie van meer dan 10 miljoen mensen die opkomen voor een wereld waarin alle mensenrechten worden nageleefd.

Met dit gebaar benadrukt Sokolov zijn toewijding aan fundamentele rechten en het belang van hun verdediging.

Grigory Sokolov is een levend icoon dat zijn publiek telkens weer verbijstert met een vorm van pianospel, muzikaliteit en kunstenaarschap waarvan velen dachten dat ze voorgoed verloren waren. Zijn poëtische interpretaties, die met mystieke intensiteit en innemende eerlijkheid tot leven komen, benadrukken de menselijkheid en het mededogen die zijn unieke persoonlijkheid kenmerken. Sokolov weet als geen ander solist zijn luisteraars tot in het diepste van de ziel te beroeren. Daarom wordt hij jaar na jaar door het publiek van Bozar op handen gedragen.


WAAR: Henry Le Boeufzaal (BOZAR)

WANNEER: Dinsdag 12 Dec.’23 – 20:00

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.