Slotconcert festival IMAGES SONORES

Van 7 oktober tot en met 17 december 2017 presenteert het Centre Henri Pousseur de 19de editie van het festival IMAGES SONORES. Zes programma’s in Luik en Brussel laten fans van gemengde muziek en nieuwsgierigen die klankwereld verkennen waarin akoestische en elektronische instrumenten de dialoog met elkaar aangaan.

Op zondag 17 december vindt in Flagey het slotconcert plaats, met een programma dat een brug slaat tussen muziek en technologie. In het kader van het 15-jarig bestaan van het samenwerkingsakkoord tussen Litouwen en de Franse Gemeenschap van België, presenteren Vykintas Baltakas en het Lithuanian Ensemble Network onder meer Light Music van Thierry De Mey, Music of Falling Sounds van Vykintas Baltakas en een creatie van Stéphane Orlando (de laatste twee werken zijn ontworpen in de studio’s van het Centre Henri Pousseur).

Voor het volledige programma en het bestellen van tickets kan u op deze pagina terecht.


  • WAT: Slotconcert festival IMAGES SONORES
  • WIE: Lithuanian Ensemble Network o.l.v. Vykintas Baltakas, María Domínguez Pérez (piano), Centre Henri Pousseur (elektronica)
  • WAAR: Studio 1, Flagey, Brussel
  • WANNEER: zondag 17 december 2017, 17u en 20u
  • WEBSITE FESTIVAL: http://www.images-sonores.be/

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: