Sinnbild: Strauss Songs

Op haar tweede PENTATONE album Sinnbild presenteert sopraan Hanna-Elisabeth Müller een betoverende verzameling orkestliederen van Richard Strauss, samen met het WDR Symfonie Orkest onder leiding van Christoph Eschenbach. Het programma, dat culmineert in de beroemde Vier laatste liederen, verkent alle vormen van afscheid – de grote en de kleine – die we als mens meemaken. Te midden van deze melancholie bieden Strauss’ weelderige, glorieuze orkestwerk en zijn uitzonderlijke begrip voor de sopraanstem de luisteraar diepe troost.

Hanna-Elisabeth Müller behoort tot de meest gevierde lyrische sopranen van onze tijd. Sinnbild is het tweede album in het kader van haar exclusieve samenwerking met PENTATONE. Het WDR Symfonie Orkest heeft verschillende albums uitgebracht met het label, waaronder Beethovens complete symfonieën (2020) en Hindemith orkestwerken (2018), beide met Marek Janowski, evenals het Strauss album Aber der richtige… (2018) met Arabella Steinbacher en Lawrence Foster. Christoph Eschenbach is alom geprezen als dirigent en pianist, en maakt zijn PENTATONE-debuut.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: