Ships Ahoy

Ships Ahoy Songs of Winds Water en Tides, Quadriga Consort

*** Onder deze niet mis te verstane titel brengt het Quadriga Consort geleid door Nikolaus Newerkla een bonte en mooie verzameling traditionele liederen bij elkaar die gezongen en gespeeld werden door zeelui. Alle mogelijke facetten van het op zee zijn komen aan bod: avontuur, sirenen, gevaar en schipbreuk, 

*** Onder deze niet mis te verstane titel brengt het Quadriga Consort geleid door Nikolaus Newerkla een bonte en mooie verzameling traditionele liederen bij elkaar die gezongen en gespeeld werden door zeelui. Alle mogelijke facetten van het op zee zijn komen aan bod: avontuur, sirenen, gevaar en schipbreuk, heimwee – vooral naar de geliefde op het land -, storm, nacht enz. De verhalen hebben vaak een ondertoon van legende of mythe en hebben een eenvoudige zanglijn. Er zit een mooie afwisseling in de cd tussen meer bewogen en rustige sentimentele liederen. Ships Ahoy! bundelt  traditionals van de Britse eilanden Schotland, Engeland en Ierland en een aantal zijn in het Iers of Schots. De machtige zee en de afstand van het veilige land inspireerden tot ritmische liederen die het gevaar deden vergeten en de tijd en verveling doodden.  De cd is in haar pretentieloosheid heel onderhoudend, de stem van Elisabeth Kaplan klinkt natuurlijk en aantrekkelijk en zeer mooi is het instrumentale ensemble van blokfluit, gamba, hobo, barokcello en percussie. Het speelt levendig waar het past maar zet ook een verfijnde basis onder de stem. Het krijgt de kans tussen de liederen door geregeld instrumentale stukjes te spelen en die zorgen voor een knappe en heerlijke afwisseling op de cd. Een aanrader voor wie graag naar traditionele mooi vertolkte Britse muziek luistert.

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Meer lezen ?

Sterrenparade

Voor wat staan de sterren die toegekend worden? Het is belangrijk om daarin openheid te brengen, dit m.a.w. op de (ver)nieuw(d)e website te expliciteren. KC is voorstander van een positieve benadering, genre de restaurantrubriek in dSMagazine: uitstekend– goed – redelijk – nipt.

5 ⭐️ = uitstekend

4 ⭐️ = zeer goed

3 ⭐️ = goed

2 ⭐️ = redelijk

1 ⭐️ = nipt

Introductiegidsen

Steun Klassiek Centraal via JPC