Sensations | Gautier Capuçon

“Gautier Capuçon speelt waar veel mensen van houden, en hij speelt het meesterlijk”, schreef ndr. de over de uitzonderlijke cellist. Om alle facetten van zijn instrument uit te putten, doorbreekt hij herhaaldelijk het gebruikelijke cellorepertoire. Op zijn huidige album Sensations presenteert Capuçon nu celloarrangementen van stukken uit de klassieke muziek, de pop en het chanson. “De cello is ongetwijfeld een van de mooiste melodische instrumenten om te reizen en deze verschillende universums te verkennen,” onthult de beroemde Fransman de oorsprong van zijn liefde voor ontdekkingen. “Terwijl ik sommige van deze stukken al een paar jaar speel, zijn andere speciaal gearrangeerd voor dit nieuwe album”.

Met Sensations richt Gautier Capuçon zich – nog meer dan met zijn twee vorige publiekssuccessen Intuition en Emotions – op de snelle opeenvolging van gevarieerde muzikale juweeltjes. Beroemde composities uit de pennen van Puccini en Prokofiev worden afgewisseld met evergreens als Singin’ in the Rain, sfeervolle klassiekers uit de filmmuziek en populaire chansons als La Vie en Rose. Capuçons begeleiding is net zo divers als de werken zelf: met zijn album geeft de klassieke ster vooral nieuwkomers een podium. Naast de twee gevierde nieuwe ontdekkingen van Opus Klassik 2021, de Egyptische sopraan Fatma Said en trompettiste Lucienne Renaudin Vary, treden naast hem ook zes studenten uit Capuçons masterclass op. De veelbelovende jonge Duitse dirigente Johanna Malangré leidt het Orchestre National de Bretagne.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: