Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Seizoen ‘23-’24 wordt Elim Chans laatste seizoen als chef-dirigent bij Antwerp Symphony Orchestra

Elim Chan wordt over de hele wereld gevraagd als gastdirigent, en heeft beslist om een stap terug te zetten van het chef-dirigentschap bij Antwerp Symphony. Sinds haar aanstelling in 2019 heeft ze zich ontpopt tot een publiekslieveling van concertgangers in Antwerpen en ver daarbuiten. Het orkest dankt haar voor de mooie en intense samenwerking, en kijkt uit naar een spannend laatste seizoen ‘23-’24. Deze zomer neemt ze met het orkest een album op met muziek van Ravel, Prokofjev en Ogonek. Haar laatste concerten als chef-dirigent zijn gepland voor mei 2024 met violiste Midori als solist.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Eerste vrouwelijke chef-dirigent
Bij de aanstelling van Elim Chan in 2019 was de belangstelling meteen enorm. De toen 32-jarige Hongkongse werd toen de eerste vrouwelijke chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Sindsdien is Chans internationaal profiel in een stroomversnelling geraakt. Ze ontwikkelde een eigen, energieke stijl waarmee ze het publiek moeiteloos inpakt tijdens haar veelbezochte concerten. Als veelgevraagd gastdirigent trad ze onder meer op met het Los Angeles Philharmonic en het Bayerische Rundfunk Orchester en is ze momenteel artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Elim Chan: “Mijn tijd bij het Antwerp Symphony Orchestra was op zoveel niveaus belangrijk. We hebben samen kunnen leren en groeien en ik wens het orkest veel succes toe. Ik koester fijne herinneringen aan mijn tijd in Antwerpen, aan het samenwerken en touren met het orkest, en ik kijk ernaar uit om in de toekomst opnieuw terug te keren naar het prachtige Antwerpse publiek.”

 

Zeg maar Elim
Elim Chan werd in 2019 aangesteld als de nieuwe chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Na een spraakmakend inauguratieconcert in de Koningin Elisabethzaal en een tournee door de Baltische Staten begeleidde ze met verve het orkest tijdens de woelige coronperiode. Ook tijdens de recentste tournee door Spanje, of tijdens het buitengewone concert met Lukáš Vondráček tijdens het Elisabeth-Weekend in januari 2023, toonde Elim Chan dat ze terecht een van de meest gevraagde dirigenten van haar generatie is.

Intendant Joost Maegerman: “Onder leiding van Elim Chan beleefde het orkest de afgelopen jaren een indrukwekkende artistieke groei, ook tijdens de woelige coronaperiode. Ze heeft niet alleen de internationale bekendheid van het orkest vergroot en deuren geopend bij tournees, maar ook voor een verjonging van het publiek gezorgd. Bovendien is mede dankzij Elim een vrouwelijke dirigent een vanzelfsprekendheid geworden in de Benelux. Het is begrijpelijk dat jonge veelgevraagde dirigenten hun carrière in eigen handen nemen. We wensen Elim dan ook veel succes met het vervolg van haar carrière, en hopen haar na het komende seizoen vaak terug te zien in Antwerpen als gastdirigent.”

Naast de reeds geplande concerten in seizoen 2023-2024, onder meer met de Belgische première van Anna Clynes Weathered en concerten met solistes Sol Gabetta, Bomsori en Gabriela Montero, zijn deze zomer opnames gepland voor een album met muziek van Ravel, Prokofjev en Elizabeth Ogonek.

Intussen is de zoektocht naar een opvolger voor Elim Chan aangevat. Tot die aanstelling zet het orkest zijn artistieke groeipad verder onder leiding van eredirigent Philippe Herreweghe, dirigent emeritus Jaap Van Zweden, en vele internationaal gerenommeerde gastdirigenten

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende