Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De werken van Robert Schumann vormen de kern van de Duitse romantiek. Zijn hoofdzakelijk lyrische stijl weerspiegelt zijn positie onder de grote Duitse componisten. Vanaf 1840 schakelde Schumann over van het schrijven van pianomuziek en liederen op het schrijven van orkestmuziek. De vreugdevolle Eerste Symfonie werd geschreven in slechts vier dagen, en de sublieme toon van de Tweede Symfonie was een opmerkelijke triomf over depressie en ziekte. Maar de doeltreffendheid van Schumanns orkestratie in zijn symfonieu00ebn was de oorzaak van veel discussie. Gustav Mahlers herorkestraties van begin 1900 staan model voor smaakvolle veranderingen die geschikt zijn voor de grotere orkesten van vandaag.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende