Schumann (re-orchestrated by Mahler)

De werken van Robert Schumann vormen de kern van de Duitse romantiek. Zijn hoofdzakelijk lyrische stijl weerspiegelt zijn positie onder de grote Duitse componisten. Vanaf 1840 schakelde Schumann over van het schrijven van pianomuziek en liederen op het schrijven van orkestmuziek. De vreugdevolle Eerste Symfonie werd geschreven in slechts vier dagen, en de sublieme toon van de Tweede Symfonie was een opmerkelijke triomf over depressie en ziekte. Maar de doeltreffendheid van Schumanns orkestratie in zijn symfonieën was de oorzaak van veel discussie. Gustav Mahlers herorkestraties van begin 1900 staan model voor smaakvolle veranderingen die geschikt zijn voor de grotere orkesten van vandaag.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: