Schönberg & Webern: (Kammer)symphonie

In februari 2021, toen openbare concerten enkele maanden waren afgelast, konden de musici van het Orchestre de Chambre de Lausanne elkaar achter gesloten deuren ontmoeten op het podium van de Opéra de Lausanne om onder leiding van Heinz Holliger deze schijf op te nemen. Een album uit 2013 presenteerde een eerdere opnamesamenwerking tussen de Bernse dirigent en het ensemble uit Lausanne met twee werken van Schönberg (Verklärte Nacht en de Kamersymfonie nr. 2) en een vroeg werk van zijn leerling Anton Webern (Langsamer Satz). Bijna tien jaar later zijn dezelfde uitvoerders weer bij elkaar en blijven zij deze twee toonaangevende componisten van de Tweede Weense School voor het voetlicht brengen.

fuga-libera-20211116154444-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: