Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Alweer een sopraan zal je denken en ja de leden van de Vereniging van de Belgische Muziekpers kozen inderdaad Sarah Defrise als Jonge Musicus van het jaar 2021. Drie jaar eerder was het ook een sopraan, Emma Posman, die de prijs kreeg. Je moet weten dat de Vereniging afwisselend een musicus uit de Nederlandstalige regio bekroont en het jaar daarop weer iemand uit het Franstalige landsgedeelte. En telkens wordt die prijs bekroond met een matinee concert in Bozar. 

Vorige zondag was het weer zover. Sarah Defrise bracht een prachtig recital en zong om te beginnen een aantal “Ariettes oubliées” van Debussy. Heel frêle muziek maar het programma ging hoe dan ook crescendo. Eerst nog met een lied van Bernard Foccroulle, Quatre mélodies d’après Verlaine dan volgde zo’n typische Annelies Van Parys bewerking van een van Wagners liederen en die ze de titel gaf Wesendonck Lieder Heute. Maar Sarah Defrise schitterde vooral in de Brentano Lieder van Richard Strauss. Dat alles subtiel begeleid door Stéphane Ginsburgh, haar trouwe pianist en partner. De présence en stem van Sarah Defrise zijn indrukwekkend. Herinner je vooral ook haar optreden als de “teenager” in die uitzonderlijke Muntproductie, die “lived-filmed-opera” van Jean-Luc Fafchamps “Is this the end”. Dat lanceerde mee haar internationale carrière. 

Links Martine Mergeay, rechts Sarah Defrise

Eigenlijk kan je niet zeggen dat Sarah Defrise ontdekt werd door de Belgische Muziekpers, want talent ontdek je niet maar manifesteert zich. Pers en publiek kunnen dat talent alleen maar bekronen. En dat deed Martine Mergeay, grande dame van de Franstalige sectie van Union de la presse musicale belge, door haar de médaille van de Vereniging te overhandigen met haar naam in gegraveerd. En het publiek beaamde dat met nog een daverend applaus.

WIE: Sarah Defrise [sopraan] en Stephane Giinsburgh [piano]

WAT: ‘Sarah Defrise: Prijs van de Vereniging van de Belgische Muziekpers 2021’ met Claude Debussy (Ariettes oubliées), Bernard Foccroulle (Quatre mélodies d’après Verlaine), Annelies Van Parys (Wesendonck Lieder Heute), Richard Strauss (Brentano Lieder, op. 68)

WAAR: Bozar, Henri le Boeuf zaal

WANNEER: 30 oktober 2022

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende