Santoro: Symphonien Nr.11 & 12

De productieve productie van Claudio Santoro omvat een cyclus van 14 symfonieën die algemeen wordt erkend als de belangrijkste in zijn soort uit Brazilië. Alle werken in dit programma komen uit Santoro’s opmerkelijke laatste decennium, waarin hij meer traditionele en eclectische stijlen koppelde aan zijn eerdere experimenten. Zowel het Concerto Grosso als de Drie Fragmenten over BACH werden geschreven voor studentenorkesten, maar zijn niettemin substantiële stukken die zijn beheersing van het schrijven voor strijkers tonen. De Elfde Symfonie is een van de dichtste en meest dramatische van de cyclus, waarvan de finale explodeert in een evocatie van de opening van Brahms’ Eerste Symfonie, terwijl de Twaalfde Symfonie een ongebruikelijke ‘sinfonia concertante’ is voor negen solisten en orkest.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: