Santoro: Fantasias Sul América

Claudio Santoro was een van de belangrijkste Braziliaanse componisten, die een aanzienlijke hoeveelheid solo-, kamer- en orkestmuziek heeft geschreven, waaronder misschien wel de belangrijkste symfonische cyclus die ooit in dat land is geschreven. De vijftien Fantasias Sul América, gecomponeerd als competitiestukken voor individuele instrumenten, vormen fascinerende syntheses van zijn stijl in gecomprimeerde vorm. Vrij atonaal en zeer virtuoos zijn deze stukken nu standaard repertoire voor Braziliaanse solisten, en werden later zelfs door Santoro gebruikt als materiaal voor zijn Symfonie nr. 12 (Naxos 8.574406). De jeugdige Sonate voor vioolsolo is een werk van buitengewone dichtheid en experiment dat een esthetisch consistente dialoog laat zien met de veel latere Fantasias.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: