Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Claudio Santoro was een van de belangrijkste Braziliaanse componisten, die een aanzienlijke hoeveelheid solo-, kamer- en orkestmuziek heeft geschreven, waaronder misschien wel de belangrijkste symfonische cyclus die ooit in dat land is geschreven. De vijftien Fantasias Sul Amu00e9rica, gecomponeerd als competitiestukken voor individuele instrumenten, vormen fascinerende syntheses van zijn stijl in gecomprimeerde vorm. Vrij atonaal en zeer virtuoos zijn deze stukken nu standaard repertoire voor Braziliaanse solisten, en werden later zelfs door Santoro gebruikt als materiaal voor zijn Symfonie nr. 12 (Naxos 8.574406). De jeugdige Sonate voor vioolsolo is een werk van buitengewone dichtheid en experiment dat een esthetisch consistente dialoog laat zien met de veel latere Fantasias.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.