Sammartini: The celebrated

De hoboïst en componist Giuseppe Sammartini maakte vanaf 1720 carrière in Londen (onder meer in Händels opera-orkest). Zijn blokfluitsonates vallen in de late periode van het instrument en zijn grotendeels alleen bewaard gebleven in het zogenaamde “Sibley-manuscript”. Ze worden gekenmerkt door grote inventiviteit, gedurfde harmonische wendingen en een vrije omgang met de vorm. Voor haar solodebuut op PAN CLASSICS heeft de Israëlische blokfluitiste Tamar Lalo vijf prachtige sonates geselecteerd die getuigen van de grote muzikale verbeeldingskracht van deze late barokcomponist.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten