Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Unieke samenwerking tussen de Alamire Foundation en Brussels Airlines

Aan de vooravond van het Belgisch EU-Voorzitterschap (2024) bundelen de Alamire Foundation en Brussels Airlines hun krachten om het schitterende muzikale erfgoed uit de Lage Landen internationaal te promoten. Zo willen ze eeuwenoude Franco-Vlaamse polyfonie even bekend maken als de schilderijen uit diezelfde periode, zoals het werk van Jan Van Eyck en Hans Memling.

Dankzij deze samenwerking zullen audiovisuele producties (alamire.tv documentaires) van de Alamire Foundation te zien en te horen zijn op alle intercontinentale vluchten van Brussels Airlines via het Inflight Entertainment Program. De reizigers zullen tijdens hun vlucht kunnen kennismaken met het werk van de renaissance muziekkalligraaf Petrus Alamire, met het recent ontdekte Leuven Chansonnier, met het unieke, in goud en zilver geschreven dansboekje van Margaretha van Oostenrijk uit de Koninklijke Bibliotheek van Brussel, met een canon gedrukt op een linnen tafelkleed als geschenk voor Maria van Hongarije en met docu-concerten over de prachtige meerstemmige missen van de Franco-Vlaamse polyfonist Josquin des Prez.

De Alamire Foundation werkt al meer dan 30 jaar aan de studie, de ontsluiting en de valorisatie van dit muzikale erfgoed uit de Lage Landen. Als centre of excellence heeft de Alamire Foundation een internationale reputatie opgebouwd via publicaties, conferenties, concerten, festivals, tentoonstellingen en audiovisuele producties. Algemeen Directeur Bart Demuyt is bijzonder opgetogen over de samenwerking met Brussels Airlines: “Het muzikale erfgoed dat in de 15de en de 16de eeuw in onze regio is gemaakt, is van een uitstekende kwaliteit en getuigt van een uitmuntend vakmanschap. We  delen nu reeds de resultaten van ons onderzoek en dragen het uit via het multimediaplatform alamire.tv. Als ambassadeurs van de polyfonie is het echter onze taak dit prachtige erfgoed zo breed mogelijk te verspreiden. De Alamire Foundation en Brussels Airlines bundelen hun krachten en dragen zo hand in hand ons culturele erfgoed wereldwijd uit.”

Brussels Airlines is al jaren de “vliegende ambassadeur” van het beste dat België te bieden heeft.

“Bij Brussels Airlines zijn we trots op onze ‘belgitude’ waarbij we steeds op zoek gaan naar unieke Belgische samenwerkingen. Dit zie je in onze lounges op de luchthaven van Zaventem, aan boord in ons catering-aanbod en nu ook in ons Inflight Entertainment Program. En dat is niet anders dankzij deze samenwerking waarbij we het rijke muzikale erfgoed van de Lage Landen onder de aandacht brengen”, zegt Maxim Roelen, Senior Product Manager Cabin & Ground.


Programmatie:

DEC 2023

DOCUMENTAIRE PETRUS ALAMIRE

DOCUMENTAIRE BASSES DANSES: MARGARET OF AUSTRIA’S BASSE DANSE MANUSCRIPT

MAART 2024

DOCUMENTAIRE LEUVEN CHANSONNIER

DOCU-CONCERT BASSES DANSES: FROM MANUSCRIPT TO REVERENCE

JUNI 2024

DOCU-CONCERT SANCTA MARIA SUCCURRE MISERIS: A CANON FOR MARY OF HUNGARY

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN I: MISSA AVE MARIS STELLA

SEPT 2024

DOCUMENTAIRE PETRUS ALAMIRE

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN II: MISSA MALHEUR ME BAT

DEC 2024

DOCUMENTAIRE BASSES DANSES: MARGARET OF AUSTRIA’S BASSE DANSE MANUSCRIPT

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN III: MISSA HERCULES DUX FERRARIE

MAART 2025

DOCUMENTAIRE PETRUS PHALESIUS

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN IV: MISSA PANGE LINGUA

JUNI 2025

DOCUMENTAIRE LEUVEN CHANSONNIER

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN V: MISSA FAISANT REGRETZ

SEPT 2025

DOCU-CONCERT SANCTA MARIA SUCCURRE MISERIS: A CANON FOR MARY OF HUNGARY

DOCU-CONCERT MISSE JOSQUIN VI: MISSA GAUDEAMUS

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende