Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Salzburger Mozartweek afgelast

De Salzburger Mozartweek, die oorspronkelijk gepland was voor 27 januari tot en met 6 februari 2022, is afgelast vanwege de COVID-pandemie. De organisatie laat weten dat de situatie in Salzburg dramatisch verslechterd en dat er volgens de huidige prognoses geen verbetering verwacht wordt. “De gezondheid en veiligheid van onze artiesten, onze medewerkers en ons publiek moeten voorrang krijgen”, zegt artistiek directeur Rolando Villazón, en hij voegt eraan toe: “Met een onzegbaar zwaar hart zijn we daarom door de pandemie genoodzaakt de Mozartweek 2022 geheel af te gelasten.” En zo wordt opnieuw een festival geannuleerd vanwege de aanhoudende pandemie.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De Mozartweek kan terugblikken op een lange traditie. Sinds 1956 organiseert de Salzburgse Mozarteum Stichting dit festival om de geboorte van de grote componist in de stad op 27 januari 1756 te vieren. De 2022 Mozartweek zou van 27 januari tot en met 6 februari hebben plaatsgevonden, met zo’n 60 evenementen op tien locaties in heel Salzburg. Strijksterren die dit jaar op het festival zouden spelen zijn onder meer het Hagen Kwartet, Lisa Batiashvili, Janine Jansen, en een trio van Renaud Capuçon, Gérard Caussé en Julia Hagen.

Vanwege de verslechterende COVID-situatie in Salzburg waarvan de piek van aantal besmettingen voor deze deelstaat samenvalt met de geplande festivalweek, is het festival geannuleerd.. In de huidige omstandigheden, zonder planningszekerheid, is het niet haalbaar om een festival van deze omvang te organiseren, met veel solisten, orkesten, ensembles en publiek uit de hele wereld. Vanwege de lange voorbereiding en de onbeschikbaarheid zijn van belangrijke artiesten acht de organisatie het niet mogelijk om de Mozartweek van 2022 uit te stellen.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.