Saint-Saens: Dance & Ballet Music

Dit album presenteert een selectie van Saint-Saëns’ toneelmuziek en muziek uit zijn opera’s. Uit Samson et Dalila – de enige opera van Saint-Saëns die nog op het repertoire staat – horen we twee memorabele en adrenalineverhogende dansen, waaronder de beroemde “Bacchanale”. Henry VIII haalde koninklijke plechtigheid met veel kleur uit de muziek van de componist, die door Gounod werd geprezen. De lauwe opname door Étienne Marcel was een bittere teleurstelling voor Saint-Saëns, maar het gebruikelijke ballet bevat een sterk element van charmante 14e-eeuwse pastiche. De toneelmuziek bij het toneelstuk Parysatis werd bij de première in 1902 stormachtig onthaald en bevat de heerlijke airs de ballet verrijkt met het gebruik van crotales (oude vingerbekkens).

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten