Saint-Saëns: Complete Music with Flute

Dit is een bijzonder en intrigerend album. Het is zowel een eerbetoon aan de veelzijdige componist Camille Saint-Saëns op de honderdste verjaardag van zijn dood, als aan Claude-Paul Taffanel (1844-1908). Deze laatste, geboren in Bordeaux, was in de eerste plaats een uitstekend fluitist, een echte pionier, een soort van “beschermende godheid” die de Franse fluitschool oprichtte en, samen met zijn leerling Ph. Gaubert, een gewaardeerde Méthode complète de la Flûte schreef, postuum gepubliceerd in Parijs in 1923. Bovendien was Taffanel ook orkestdirigent en auteur over muzikale onderwerpen (hij werkte mee aan Lavignac’s prestigieuze encyclopedische werk met de lemma’s L’art de diriger en La flûte). Bovendien toonde hij zijn belangstelling voor het doen herleven van de muziek van het verleden.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: