Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Saariaho: Reconnaissance

Deze opname presenteert Kaija Saariaho’s werken voor koor, a capella en met elektronica, en toont haar virtuositeit in de behandeling van teksten, die ze begiftigt met het volledige scala van verbale expressie. Ten minste één van deze werken is ook een discografische première.

Nuits, adieux, hier zowel in a capella versie als met elektronica gepresenteerd, zou je kunnen omschrijven als een slaapliedje, niet zozeer voor een slapend kind als wel voor een bejaarde die uit onze wereld slaapt. Horloge, tais-toi is grappig en heel serieus tegelijk en werd ontworpen voor een kinderkoor. Écho! gaat over de mythe van Echo en Narcissus, waarbij het idee van echo op natuurlijke wijze wordt uitgebreid met elektronica die de stemmen van de zangers bewerkt en nagalmt. Tags des Jahrs is gebaseerd op gedichten van de Duitse dichter Friedrich Hölderlin en toont een archaïsche koorbehandeling die wordt uitgebreid met geluiden van menselijke stemmen, vogels, wind en andere natuurverschijnselen. Überzeugung grijpt terug op middeleeuwse muziek en behandelt het contrast tussen licht en donker als een tranceachtig samenspel tussen heden en verleden. Reconnaissance tenslotte kan gezien worden als een ‘sciencefiction madrigaal’. Nils Schweckendiek en het Helsinki Kamerkoor voerden dit programma voor het eerst uit tijdens een concert in augustus 2022 als onderdeel van de viering van Saariaho’s 70e verjaardag.


Saariaho: Reconnaissance

Kaija Saariaho: Nuits, adieux; Écho !; Tag des Jahrs; Reconnaissance; Nuits, adieux – a cappella version

Olli Mustonen, piano
Lahti Symphony Orchestra
Dalia Stasevska
, dirigent

Label: BIS Records | Catalogusnummer: BIS-2662
Bestellen: JPC

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.