Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Klassieke piano muziek wordt interactief: Innovatie Online Muziekervaring: "Manifold".

Eindhovense pianist en componist Ruben Gerards, die met een optreden op NPO Klassiek en meer dan drie miljoen streams voor zijn debuut release een droomstart aan zijn carrière maakte, combineert muziek met technologie bij de release van zijn nieuwste EP, “Manifold”. Wat dit project onderscheidt, zijn niet alleen de meeslepende en intieme pianocomposities, maar ook een intrigerende online ervaring die gepaard gaat met het titelnummer. Dit platform nodigt gebruikers uit om dieper in de compositie te duiken door elke laag van het muziekstuk individueel te verkennen. Luisteraars kunnen op een interactieve manier door de verschillende lagen van de muziek zweven.

Ruben deelt zijn enthousiasme voor deze innovatieve benadering en zegt: “Muziek is iets dat door iedereen gevoeld en beleefd kan worden, ik wilde met “Manifold’ een ervaring creëren waar luisteraars actief konden deelnemen aan het artistieke proces. De meeste mensen luisteren naar muziek als één geheel – maar op deze manier krijgt iedereen de kans de losse bouwstenen waaruit een muziekstuk is opgebouwd te ervaren en zo op een nog diepere manier naar muziek te luisteren.”

“Manifold” toont niet alleen Rubens vakmanschap als componist, maar vestigt hem ook als een pionier in het omarmen van technologie om de relatie tussen artiest en luisteraar opnieuw vorm te geven. Ruben over het ontwikkelproces: “Ik heb mezelf leren programmeren tijdens de corona-lockdowns, omdat er als muzikant geen werk meer was. Gelukkig kan ik mijn luisteraars nu weer live bereiken, maar ondertussen combineer ik graag de codeerskills die ik destijds heb opgedaan op creatieve manier met mijn muziek. Op die manier kan ik die moeilijke periode op een positieve manier voor mijn publiek en voor mezelf inzetten.

De interdisciplinaire aanpak is tekenend voor Gerards, die voortdurend zoekt naar manieren zijn muziek te verbreden; “Eerder maakte kunstenares Marjan De Ridder al een serie prachtige schilderijen geïnspireerd op mijn muziek. Die mocht ik vervolgens als artwork voor mijn composities gebruiken. In de toekomst hoop ik nog veel meer spannende samenwerkingen, experimenten en projecten te doen, gelukkig heb ik aan ideeën geen tekort.” aldus Ruben.

Bezoek www.rubengerards.com voor meer informatie over “Manifold” en om je onder te dompelen in de interactieve ervaring.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende