Rossini: Messa di Gloria | Antonio Pappano

Sir Antonio Pappano en het Chorus and Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia breiden hun opmerkelijke Rossini-discografie uit met de Messa di Gloria van de componist uit 1820. Ze worden vergezeld door vijf virtuoze vocale solisten: drie Italianen – sopraan Eleonora Buratto, mezzosopraan Teresa Iervolino en bas Carlo Lepore – en twee Amerikanen, Lawrence Brownlee en Michael Spyres, die Rossini en de stertenoren van zijn tijd huldigen met hun spannende recitalalbum Amici e Rivali, dat in 2020 verscheen.

“De Messa di Gloria is een massa licht,” zegt Pappano. “Rossini maakte altijd een levendige verbinding met zijn publiek op zijn onnavolgbare manier. De solisten moeten zingen met grote spirituele vurigheid en ook krachtig vertrouwen als ze de onverschrokkenheid van de relatie van de componist tot God overbrengen. Het werk is een feest, waarin Gods glorie wordt geprezen. … Rossini is gewoon open ogen, open gezicht en open armen voor God.”

– Matteo Myderwyk

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: