Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De Franse bariton Florian Sempey heeft zich gevestigd als een belangrijke speler op de hedendaagse operascène. Voor zijn eerste solorecital lag Rossini voor de hand, in de eerste plaats omdat hij de titelrol in Il barbiere di Siviglia al vertolkte in de belangrijkste operahuizen, van Parijs tot Londen, en natuurlijk ook via Orange en Pesaro.

Maar er is nog een reden: “Rossini was de eerste componistennaam die ik in mijn leven hoorde. Bij mijn grootouders thuis hing een buste boven de piano, op een rococo-standaardje’ – de buste die op de hoes van dit album staat. Rossini’s muziek is een uitdaging voor zangers en ook een grote en zeer strenge technische training voor hen. Het vraagt om de hoogste normen en graad van precisie. Dit programma presenteert aria’s in het Frans en Italiaans, een mix van de beroemdste (waaronder Figaro’s “Sono il factotum”) met zeldzaamheden zoals Germano’s aria uit La scala di seta en Don Parmenione’s uit L’occasione fa il ladro. Het bevat ook prachtige duetten met twee droompartners, Karine Deshayes en Nahuel Di Pierro. En wie kan het Orchestre de l’Opéra National Bordeaux Aquitaine beter dirigeren dan de begenadigde Rossiniër Marc Minkowski, die deze muziek een onnavolgbare sprankeling geeft?


Preview & Koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.