Roomservice: Nieuwe Kamermuziek in Zaal 7

Hedendaagse muziek neemt een kleine ruimte in binnen het muziekaanbod in onze samenleving. In die kleine ruimte is het aandeel kamermuziek nog bescheidener. Het is tijd om daar iets aan te doen.

Daarom brengen we met Roomservice een ambitieus programma, gevuld met kwaliteitsvolle hedendaagse kamermuziek van eigen bodem, op een inspirerende plek, in een bijzondere muziekkamer in de tuin van een herenhuis aan de prachtige Cogels-Osylei in Berchem.

Op Roomservice kan je kamermuziek van Wim Hendericxk, Wilfried Westerlinck,  Marc Verhaegen en  Jan Hendrik Van Damme komen ontdekken of herbeleven. Van de laatstgenoemde krijgen twee nieuwe werken een eerste uitvoering: Pier & Ocean voor tenorsaxofoon en soundfile, en het eerste deel van zijn String Quartet #3, Freud.

Voor Roomservice doen we beroep op de beste muzikanten. Het Kugoni Trio veroverde de laatste jaren de Europese podia. Met eigen bewerkingen en compositieopdrachten verzamelde het een overtuigend repertoire voor haar uitzonderlijke bezetting (viool, altsaxofoon & piano). Maar het zijn vooral hun energieke en meeslepende uitvoeringen die het publiek weten te overtuigen.
Het Hestia strijkkwartet bestaat uit vier veelbelovende jonge muzikanten. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium van Antwerpen, en maken op Roomservice hun debuut. Voor Roomservice vormen beide ensembles gemengde bezettingen van solo tot kwartet.

Roomservice wordt een boeiende, gevarieerde belevenis. We voorzien ook tijd om met een glas na te praten met de componisten en de muzikanten.


  • WAT: Nieuwe Kamermuziek in Zaal 7
  • WANNEER: Zondag 14 mei 2017 om 15 uur
  • WAAR: Zaal 7, Cogels-Osylei 73, 2600 Berchem (op wandelafstand van Station Berchem-Antwerpen)
  • Prijs: €20 kassa, €18 vvk, €10 Studenten, leden Kalligrafia & Ernest Van der Eycken Fonds
  • Tickets vvk: Stort het bedrag met vermelding van je naam op BE15 7350 4503 1630

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten