Rondleidingen in De Bijloke, het oudste concertgebouw ter wereld

Na een succesvolle editie van Open Monumentendag op 12 september opent De Bijloke haar deuren voor rondleidingen. De vele positieve reacties op dit initiatief zorgden ervoor dat het cultuurcentrum besloot om wekelijkse rondleidingen in het leven te roepen. Deze zondag, 21 november, vindt het eerste geleide bezoek plaats. 

Het verhaal van De Bijloke is intrigerend. Een 13e eeuws ziekenzaal die door Britse DRDH Architects omgetoverd werd tot een concertzaal met geweldige akoestiek. Het resultaat beschrijven ze zelf als “een subliem samenspel van eeuwenoud en splinternieuw”. Het oorspronkelijke middeleeuwse gewelf bleef bewaard en de nieuwe concertzaal werd erin gebouwd. Een zaal in een zaal.

Op 12 september 2021 tijdens Open Monumentendag opende De Bijloke voor het eerst haar deuren voor een gegidste rondleiding. Iedereen kon de nieuwe state-of-the-art concertzaal komen bewonderen. Vanwege het grote succes en de positieve reacties van het publiek heeft De Bijloke besloten om deze rondleidingen permanent te blijven organiseren.

Iedere zondag zullen gegidste rondleidingen doorheen het gebouw plaatsvinden. Tijdens een bezoek, dat ongeveer een uur duurt, kunnen bezoekers de zaal bewonderen en meer te weten komen over het verhaal dat schuilt achter de titel ‘het oudste concertgebouw ter wereld’.

Voor meer informatie: klik hier

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: