Revival van Pro Musica Lier

Pro Musica Lier

Met gepaste trots en veel idealisme werd op 24 juli jl. een persconferentie gehouden in het Huis van Oscar te Lier, waar de heropstart werd meegedeeld van de concertvereniging Pro Musica Lier.

Met gepaste trots en veel idealisme werd op 24 juli jl. een persconferentie gehouden in het Huis van Oscar te Lier, waar de heropstart werd meegedeeld van de concertvereniging Pro Musica Lier.

In 2006 viel het doek over deze concertvereniging die onder de bezielende leiding van André Sprimont gedurende 48 jaar schitterende klassieke concerten aanbood. Dit liet een onmiskenbare leemte na in het Lierse cultuurleven.

Vier mensen met een hartstochtelijke liefde voor muziek kwamen daarom op het idee om weer aan te knopen met de traditie van kwaliteitsvolle concerten in Lier. De initiatiefnemers zijn : Willy Goossens, Bart Rodyns, Rik Ghesquière en Inge Willekens. Herman De Voeght werd aangezocht om voorzitter te worden.

Het nieuwe Pro Musica Lier, opgericht in het Huis van Oscar, wil in de eerste plaats een vereniging zijn die professionele initiatieven in de wereld van de klassieke muziek ondersteunt. Ze wil volop kansen geven aan jong talent en de stad Lier met al haar toeristische troeven nog meer op de kaart zetten als een ideale bestemming voor de cultuurtoerist.

De officiële start van Pro Musica Lier heeft plaats op zaterdag 30 augustus 2014 om 20.15 uur in CC Vredeberg, Vredebergstraat 12-14  te Lier.

Het gerenommeerde Lierse barokensemble ‘Euterpe Baroque Consort’ onder leiding van Bart Rodyns zal openen met het concert ‘Ospedale de la Pieta’. Onze gastheer is Bert Kruismans.

Na het concert kan je gezellig napraten bij een hapje en een drankje aangeboden door Pro Musica Lier.

Het lidmaatschap bedraagt 25 € per persoon, 50 € voor steunende leden en 100 € voor ereleden. Het lidmaatschap geeft de volgende voordelen : een reductie van 20% op de concerttickets, voorrang bij bestellen van genummerde plaatsen en op de extra-muzikale activiteiten.
Op 10 augustus zal onze website online zijn met het volledige programma.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist