Respighi: Pini di Roma, Impressioni brasiliane & Belkis, regina di Saba

Deze kleurrijke reis door verschillende tijden en plaatsen markeert de eerste opname van de Italiaanse dirigent Alessandro Crudele en het London Philharmonic Orchestra voor Linn. Aan het roer van het flamboyante LPO heeft de veelzijdige dirigent een compendium van programmatische werken opgenomen die het artistieke leven van Ottorino Respighi omspannen.

Beginnend met een van zijn eerste meesterwerken, het evocatieve en soms epische Pini di Roma is een botanische reis door Rome op verschillende tijdstippen van de dag. Het meer impressionistische reisverslag Impressioni brasiliane, het resultaat van een reis die Respighi maakte in Brazilië, is doordrenkt met lokale muziek en cultuur en dateert uit de rijpe jaren van de componist. In dezelfde geest beschrijft het late ballet Belkis, regina di Saba ditmaal een mythologische reis; het weinig bekende werk verhaalt over de route van de koningin door de woestijn om Salomon, koning van Israël, te ontmoeten op wie zij verliefd is.

linn-records-20211116173010-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: