Requiem van Mozart

We zijn 14 november van het jaar 2021 wanneer La chapelle Sauvage olv dirigent Karel De Wilde ons verbijstert met het requiem van Mozart. Vier maal verbluffende zang. De voorstelling is sensueel, en, spiritueel.

Op magisch miraculeuze wijze, en begeesterd door het requiem van Mozart, zorgde de beleving voor een publiek dat op rust mocht, bij applaus. De stiltes raakten ook zo. Vloeiend vervat, dankbaar aangenomen. Ten aanvoelen van publiek, werd het denken -collectief en royaal, overstegen.

Zucht

Met orkest en koor, begint een therapeutisch genieten. Onafgebroken. Subtiel wordt enerlei aangesproken. Onthult het niet ‘s mens kostbare bezit? Slaagt het niet meesterlijk in ziels gevoelens, van verlangen op te wekken. Zo stevig worden wij in onze lichamen gedrukt!

Feestelijk

Het is ook een meditatief schouwspel, waarbij vredigheid en harmonie gecreëerd wordt. Hereniging, verbinding, samen(binden). Het requiem kaatst een niet aardse liefde. Het komt binnen. Als vanop, duizend keer duizend, stukjes spiegel.


WANNEER: Zondag 14 november 2021 om 19u00
WAAR: Leie Theater – dekenale Onze-Lieve-Vrouwekerk Deinze, Markt Deinze
WIE: La Chapelle Sauvage  o.l.v. Karel De Wilde

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: